WordPress monitor systemen

Wanneer je een aantal site beheerd dan wil je nou eenmaal weten of alles nog werkt. Je kan dit natuurlijk doen door de sites één voor één langs te gaan maar dat gaat tijd kosten wanneer je een groot aantal sites hebt en natuurlijk kan ga je dit niet de hele dag doen.  Hiervoor bestaan er monitor plugins. Dit zijn plugins die jouw site checken of de site nog online is. Veel monitor plugins hebben een aantal extra functies zoals: kijken of een plugin zich kan updaten, Hoeveel mensen de site hebben bezocht en meer. Hier hebben wij een paar van de deze handige monitor plugins bij elkaar gezocht.

1. WP Remote

WP Remote is een alles in 1 WordPress monitor systeem.  Het biedt overzicht over meerdere websites en je kan je websites plug-in updaten via WP Remote. Het geeft of jouw sites online zijn, of er updates nodig zijn en je kan ook back-ups maken van je sites. Het biedt ook een goede handleiding op wpremote.com. WP Remote heeft soms wel problemen met het updaten van premium plug-ins. WP Remote had vroeger een premium versie maar is nu 100% gratis.

wp_remote monitor

2. Jetpack

Jetpack bevat een analytische tool die je laat zien hoeveel mensen je site hebben bezocht en waar ze vandaan kwamen, beveiliging, plug-in updates, site management  en een aantal andere tools. jetpack heeft ook een premium versie die je een betere beveiliging bied en een business versie die je security scanning en polls biedt. De premium versie is 99 dollar per jaar. De business versie is 299 dollar per jaar. Jetpack gebruikt ook andere premium plug-ins. deze zitten inbegrepen bij de prijs.

3. Pingdom

Pingdom  is een monitor systeem dat om de minuut check of je site online staat. Het geeft ook de laadtijd van de gebruikers weer. Als er iets misgaat krijg je een bericht via sms, email en pingdom dat er iets is gebeurt. Dit is geen WordPress plug-in maar zijn eigen applicatie. Je kan deze applicatie dus gebruiken voor WordPress sites en sites zonder WordPress .  Pingdom kost minimaal € 11,95 per maand op de starter package. het heeft 5 packages met als duurste de enterprise package voor € 374 per maand.

4. ManageWP

ManageWP is een monitor systeem dat op meerdere sites kan letten. Verder kan je ook makkelijk alles managen, backups maken, google analytics gebruiken en websites deployen of migreren. Het geeft ook extra beveiligen van de sites en je kan two-factor authenticatie  gebruiken. De prijs ligt eraan of je de standaard , professional of business versie hebt kiest en hoe vaak je betaal. je kan kiezen om maandelijks, jaarlijks of eens in de twee jaar te betalen.

wp monitor uptime

5. WordPress Website Monitoring .

WP Website Monitoring is een simpele plugin waarbij een robot om de 5 minuten check of de site offline is. Dit is de simpelste om te gebruiken want je hoeft de plugin alleen maar aan te zetten en dat is het. Als er iets mis gaat dan krijg je direct een bericht via email. Deze WP plugin is doet niet bepaalt veel maar is compleet gratis.

 

 

Delen

Leave a comment