WordPress 4.5

WordPress 4.5

theme_logo_support

Sinds kort is de beta release van wordpress 4.5 uitgekomen. In deze nieuwe versie van wordpress zijn meerdere verbeteringen toegevoegd. In de beta release zijn mogelijk niet alle toevoegingen te gebruiken en het is mogelijk dat sommige functies pas in de werkelijke release te gebruiken zijn. Je kan de beta versie van wordpress 4.5 gebruiken op je eigen computers of op een staging environment doormiddel van de wordpress beta tester plugin.

De eerste extra functionaliteit is de theme logo support. Hiermee kan je vanuit de theme customiser je site logo aanpassen. Dit was al eerder mogelijk op andere themas in een opties menu maar nu is het een wordpress core functionaliteit.

De tweede toevoeging is een verbeterd visual editor. Je kan nu met behulp van een shortcut links in posts plaatsen.  Dit bestond al eerder maar is nu verbeterd voor gebruiksgemak. Er zijn ook meer inline text shortcuts. Met behulp van deze shortcuts kan de opmaak van je tekst gemakkelijker veranderen. Door **Tekst** neer te zetten komt tekst in bold te staan. Dit werkt ook met italics en code.

Er is nu ook een verbeterd comment moderating scherm. Het oude moderating scherm liet je niet de formatting van de teksts zien. Het nieuwe scherm doet dat wel en geeft een link om de comment aan de passen.

oldmoderatecommentmoderatecomment45

Je kan nu ook in de customer responsive previews bekijken van je site. Je kan nu de desktop, tablet en mobiele versies bekijken.

responsivepreviews

WordPress heeft in versie 4.4 responisve images toegevoegd. In wordpress 4.5 word dit verbeterd. De foto’s worden nu tot aan 50% beter weergegeven.  Wordpress laat je nu ook inloggen met je gebruikers naam of email. In eerdere versies van wordpress werd je gedwongen om in te loggen met je gebruikersnaam.

loginwithemail

Verder zijn er een aantal developers features toegevoegd.

Je kan nu met behulp van de customizer delen van je pagina opnieuw laden in plaats van de hele pagina, De embed templates zijn nu customisable , de WP_Site_Class is toegevoegd en er is een scriptloader functie toegevoegd.

WordPress 4.5 in te verwachten in de 2de week van april.

Delen

Leave a comment