Bots, nemen ze de wereld over?

Bots, nemen ze de wereld over?

Ook wel eens op een site gekomen waarbij een random persoon vraagt of die je kan helpen? Een product willen kopen en in de reviews gelezen naar merendeels positieve reacties van verschillende klanten? Had je nu wel echt te maken met mensen, of waren dit ingebouwde bots?

Toen Joshua Browder (zoon van Bill Browder) op zijn achttiende leeftijd een teveel aan “onterechte” parkeerboetes kreeg besloot hij daar zelf een oplossing voor te vinden. Browder kwam op met de site donotpay.co.uk. De eerste website waarbij je geautomatiseerd in beroep kan gaan voor je parkeerboete. Sinds de lancering van DoNotPay zijn er over 175.000 aanmeldingen en hebben automobilisten van Engeland en New York een geschatte $5 miljoen aan dollars bespaard. Tegenwoordig kan DoNotPay je ook helpen bij dakloosheid, treinen/vliegtuigen met vertraging en claimen van “Payment Protection Insurance (PPI)”.

In begin april 2014 kwam Microsoft met de uitvinding “Cortana”. Cortana is een ingebouwde bot op je mobiel of desktop die je helpt met het beantwoorden van de vragen die je stelt. Naast vragen stellen kun je op Cortana ook muziek afspelen, e-mails en berichten verzenden, herinneringen plaatsen en veel meer. Cortana is beschikbaar op Windows 10, Windows Phone 8.1, Android en iOS.

Ook erkent Microsoft het potentieel om bots in te schakelen voor skype. Sinds maart werken ze aan programma’s waarmee u uw eigen videobot op Skype zal kunnen aanmaken. Een videobot is als een digitale assistent. Bedrijven kunnen hun eigen video-klantenservice bot gaan ontwikkelen waarbij ze makkelijker in contact kunnen komen met klanten.

In de toekomst zullen we steeds vaker intelligente chat bots tegenkomen. Het is waarschijnlijk een kwestie van tijd voordat ook advocaten virtuele juridische assistenten zullen hebben. In de VS biedt IBM al een virtuele juridische onderzoeksassistent aan. Betekend dit dat juridische assistenten zich zorgen moeten maken dat de robots hun werk gaat overnemen? Voorlopig niet. Denk maar aan de vraag: wat als uw virtuele juridische assistent verkeerde informatie doorgeeft? Daarnaast biedt elke nieuwe technologie ook nieuwe kansen aan voor juridische assistenten.

 

bots

Delen

Leave a comment