Merknaam beschermen tegen de SEA cowboys

Bescherm uw merknaam tegen de SEA cowboys.

Onlangs kwam ik erachter dat bepaalde bedrijven doelgericht merknamen van webshops met een goede SEO score of webshop met een bepaalde niche gebruiken om meer zoekverkeer en-/of clicks te creëren. Dit heeft mij aan het denken gezet en ik ben meteen van start gegaan met een onderzoek  hier naar. Het is te gek voor woorden dat het mogelijk is, maar er is gelukkig een oplossing en dit is simpel. Geef Google Adwords je merknaam door!

Het is belangrijk om uw merknaam te registeren of te deponeren bij Google Adwords. Doet u dit niet dan is het voor alle adverteerders van Google Adwords mogelijk om uw merknaam te gebruiken in hun advertentie tekst. Adverteerders kunnen op deze manier profiteren van uw online reputatie en daarnaast kan dit ook financiële gevolgen hebben als u hierdoor zoekverkeer mist. Indien u hier achter komt kunt u een klacht indienen bij Google en zij zorgen er dan voor dat de advertentie met uw handelsnaam wordt verwijderd. meer informatie hierover kunt u hier vinden.

Hoe registreer ik mijn merknaam bij Google Adwords?

Allereerst moet u gerechtigd zijn om het machtigingsverzoek in te kunnen dienen. Daarnaast moet u in bezit zijn van een Google Adwords account. Heeft u dit niet dan kan je via het volgende link een Google Adwords account aanmaken.

Via de volgende link krijgt u de onderstaande machtigingsformulier te zien waar uw handelsnaam geregistreerd kan worden.

merknaam machtigingsformulier

 

Ik heb me voor dit onderzoek alleen beperkt tot Google Adwords om dat ze de grootste zijn, maar ik denk dat het zeker raadzaam is om dit bij andere zoekmachines uit te voeren. Blijf dus altijd scherp zoek af en toe op Google uw merknaam en bekijk de resultaten om te zien of andere adverteerders uw handelsnaam misbruiken.

Meer informatie over SEA( Search Engine Advertising ) kunt u vinden via de volgende link.

Delen

Leave a comment