SEO Optimalisatie

SEO – gevonden worden door Google!

SEO oftewel Search Engine Optimalisation is tegenwoordig helemaal in!
Niet zo vreemd natuurlijk als we bedenken dat het goed gevonden worden door zoekmachines (zoals Google en Yahoo) voor veel bedrijven pure noodzaak is. Niet gevonden worden op Google staat dan gelijk aan het niet binnenkrijgen van nieuwe klanten. Daarom is het van groot belang dat uw website SEO proof is. Op basis van keywords ofwel trefwoorden en nog wat ingewikkelde technieken (laten we het begrijpbaar houden) wordt uw website gevonden door een zoekmachine. Wanneer de content/inhoud op uw website deze keywords niet heeft zal Google u overslaan. Uw concurrent, die deze keywords duidelijk op de site heeft, wel weergeven in de zoekresultaten.

Als voorbeeld:
U heeft een schoenenwebshop waar u schoenen van Italiaans leer verkoopt maar de verkopen vallen een beetje tegen, er komen weinig bezoekers en de conversie (bezoekers die daadwerkelijk kopen) is ook niet om naar huis te schrijven. Op uw homepage komen de woorden Italiaans, leer en schoenen slechts 1 keer voor, uw USP’s (Unique Selling Points – bijv. verzending binnen 24 uur) staan niet op de homepage en ook niet bij de productomschrijving. Grote kans dat als iemand zoekt op de woorden schoenen Italiaans leer snel verzonden, niet bij u terechtkomt. Dat wilt u natuurlijk voorkomen!

Wat biedt ICREATOR aan als SEO dienst?

Bij ICREATOR krijgt u een persoonlijke SEO specialist (tevens Online Marketing specialist) toegewezen die uw website SEO proof zal maken en tevens advies geeft om veel voorkomende fouten te voorkomen. Wij bekijken graag samen met u het gehele plaatje omdat wij geloven dat SEO en u zelf in de markt zetten (marketing) hand in hand gaan. Mocht u een webshop hebben dan kijken wij ook naar de productomschrijvingen, we bekijken foto’s en natuurlijk ook Social Media profielen.

Neem contact met ons op om uw eigen SEO specialist te ontmoeten.

De technische kant van SEO

Google heeft laten weten dat hun  zoekmachine meer dan 200 search rankingfactoren hanteert. Met SEO zorg je ervoor dat je website meer van deze searchfactoren bevat. Een website komt ook hoger in de zoekmachine resultaten wanneer je website bijvoorbeeld responsive (mobiel-vriendelijk) is. ICREATOR maakt gebruik van de whitehat SEO methode. Dit is een manier die door Google geoorloofd is. Er bestaan ook blackhat SEO methodes hiermee kunnen websitegebruikers uw site vinden door een zoekmachine, terwijl uw site niet over dat onderwerp gaat.  Tegenwoordig treden makers van zoekmachines hard op tegen zulke ongewenste trucjes, waarbij websites zelfs uit de index van de zoekmachine verwijderd kunnen worden.

In het algemeen bestaat SEO uit de volgende 3 elementen:

  • Optimalisatie van OnPage-/OnSite-factoren (de structuur, inhoud en techniek op een website).
  • Maximalisatie van externe backlinks (ook wel link building genoemd).
  • Trefwoordanalyse (het ontdekken van interessante trefwoorden, het bepalen van het zoekvolume op die trefwoorden en het analyseren van de hoeveelheid, kwaliteit en autoriteit van concurrerende pagina’s voor die trefwoorden).

SEO Search Engine Optimalisation - goed gevonden worden door Google en andere zoekmachines

Hiernaast is het handig om de Meta description tag te gebruiken. De meta-description-tag wordt door zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing overgenomen. Deze metatag is zichtbaar in de lijst van resultaten. Door een betere omschrijving te maken per pagina zal iemand uw vermelding eerder aanklikken.

Is uw website toe aan “Search Engine Optimalisation”? Neem dan contact met op ons op en wij helpen u graag met het verbeteren van uw SEO!

 

Gratis SEO check aanvraag